Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΥΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Ο ΙΑΝ ΘΟΡΠ...

Οριστικά και με τη βούλα ο Ιαν Θορπ θα προπονείται από έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς της κολύμβησης, τον Ρώσο Γκενάντι Τουρέτσκι.
Ο πέντε φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης είχε προαναγγείλει ότι μετά την απόφαση επιστροφής του στην ενεργό δράση, θα ήθελε να έχει τεχνικό τον Τουρέτσκι και η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές οριστικοποιήθηκε.

Δεκαέξι μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Θορπ θα προπονείται στο Τενέρο της Ελβετίας, εκεί όπου είναι η βάση του Τουρέτσκι, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα προπονείται στην Αυστραλία και τον Αμπού Ντάμπι.
«Ξέρω ότι θα χρειάζεται να ταξιδεύω αρκετά, αλλά πιστεύω ότι η δουλεύοντας δίπλα στον Γκενάντι είναι το καλύτερο για εμένα. Γνωρίζω πόσο κοντά είναι σε ένα αθλητή και πώς δουλεύει στην ψυχολογία και τις απαιτήσεις του κάθε κολυμβητή από την εποχή που προπονούσε τους Αλεξάντερ Ποπόφ και Μάικλ Κλιμμ, είναι ένας πραγματικός δάσκαλος» δήλωσε ο Ιαν Θορπ.
Να σημειωθεί ότι ο Θορπ δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2011, λόγω της ποινής εννέα μηνών.
Ο Τουρέτσκι εργάστηκε στο Ινστιτούτο των Σπορ της Αυστραλίας για δέκα χρόνια από το 1992, όταν και είχε την τεχνική ευθύνη του Αλεξάντερ Ποπόφ τον οποίο οδήγησε στα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στα 100 μ και στα 200 μ ελεύθερο στη Βαρκελώνη (1992) και στην Ατλάντα (1996), αλλά και του Αυστραλού διπλού χρυσού Ολυμπιονίκη Μάικλ Κλιμ.

Ο Ρώσος 61χρονος τεχνικός, έχει προπονήσει κολυμβητές που έχουν πετύχει περισσότερα από 40 παγκόσμια ρεκόρ.
«Όταν άκουσα για την επιστροφή του Ιαν ένιωσα ικανοποίηση για αυτόν, αλλά και για την κολύμβηση της Αυστραλίας. Ολοι γνωρίζουμε ότι άφησε σε νεαρή ηλικία την κολύμβηση, αλλά και ότι έχει ακόμα να προσφέρει πολλά.
Ο Ιαν Θορπ ανακοίνωσε την επιστροφή του στους αγώνες στις 2 Φεβρουαρίου, με στόχο τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονίδου, όπου από τώρα όλος ο κόσμος του αθλήματος περιμένει την κόντρα του με τον Μάικλ Φελπς στα 200 μ ελεύθερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου